Tarife nutritie
Servicii nutritie

Consultatia de evaluare

(prima consultatie)

Aceasta consultatie are rolul de a face o evaluare completa a statustului nutritional si metabolic, a starii de sanatate si a gradului de motivare. In final vom stabili impreuna care este varianta de tratament cea mai potrivita pentru dvs. si vom initia strategia terapeutica pe termen lung.
La aceasta prima consultatie NU veti primi o dieta. Rolul ei este de evaluare si de a stabili strategia pe termen lung.

Dupa aceasta consultatie se poate incepe programul personalizat de scadere sau crestere in greutate, care poate fi aplicat pe cont propriu sau poate fi implementat, sustinut, adaptat si verificat prin consultatii ulterioare. Aceste consultatii au rolul de a va conduce pe drumul catre o greutate normala, de a facilita intelegerea si aplicarea principiilor alimentatiei sanatoase si a unui stil de viata activ, de a sustine motivatia pe toata durata terapiei.

Programul personalizat

(dosarul pacientului)

Pentru scadere/crestere in greutate, normalizarea compozitiei corporale, imbunatatirea performantelor fizice, ameliorarea starii de sanatate.

Acesta reprezinta baza colaborarii noastre pe termen lung si va fi ajustat in functie de evolutia dvs. Dosarul dvs. va cuprinde:

  • variante de regim alimentar personalizat, adaptat necesitatilor si preferintelor individuale, precum si patologiei asociate. Variantele de regim sunt scheme de alimentatie cu indicatii concrete, dar care vor fi ajustate permanent in cursul consultatiilor ulterioare; regimurile nu sunt „pe zile”
  • program de antrenament (la sala, acasa, afara) – conceput in functie de particularitatile individuale si adaptat la conditia fizica din momentul inceperii programului; acesta va fi ajustat odata cu ameliorarea conditiei fizice

Consultatiile de monitorizare

Aceste consultatii au loc la interval de 2 saptamani, in cazul programelor de scadere in greutate sau la 1-2 luni, in cazul programelor de crestere in greutate. Pentru programele de nutritie sportiva se stabileste frecventa optima in functie de obiective.

In cadrul acestor consultatii vom adapta programul personalizat in functie de preferintele dvs., vom discuta principiile de baza ale nutritiei si cum pot fi puse in practica cat mai facil. Consultatia de evaluare se face in prezenta nutritionistului si a psihoterapeutului.

Consultatia in care se realizeaza programul personalizat, precum si cea de monitorizare se face in prezenta nutritionistului si a specialistului in miscare fizica.

Consiliere psihologica si psihoterapie in nutritie

Vrei sa te hranesti sanatos?

Ai nevoie de o anumita dieta?

Te gandesti sa “renunti” la cateva kilograme?

In situatiile in care decizi sa pui in practica schimbari legate de nutritie, fie ca pleci de la dorinta sa te alimentezi sanatos, sa pierzi sau sa castigi in greutate ori sa previi ingrasarea, ai nevoie de suport. Orice schimbare in viata presupune un disconfort care poate fi minimalizat atunci cand primesti ajutor si indrumare.

Pe langa ce, cat si cand te alimentezi, ai putea avea nevoie de ajutor pentru a reusi sa respecti ceea ce iti propui.Daca simti nevoia sa spui ca este greu, sa afli de unde vine aceasta nevoie, sa impartasesti cuiva aceste lucruri sau sa ceri sfaturi, poti gasi ajutorul in psihoterapeut.

Consilierea psihologica in nutritie presupune suportul psihoterapeutului in scopul preventiei si ameliorarii problemelor emotionale si sau de comportament, legate de alimentatie. Consilierea psihologica este recomandata in procesele de schimbare de comportament deoarece identifica resursele neutilizate ale clientului, precum si cauzele care au dus la situatiile inconfortabile sau stresante pentru acesta.

Consilierea psihologica se poate desfasura in sedinte individuale, in parteneriat cu specialistul in nutritie si comportament alimentar sau in grupuri de persoane cu acelasi tip de probleme.

Psihoterapia in nutritie este un proces psihologic mai amplu in care psihoterapeutul ajuta pacientul sa isi descopere probleme adiacente tulburarilor de nutritie sau cauze mai profunde si nerezolvate care au dus la aceste tulburari.