Tarife implantologie
Tarife stomatologie
Servicii stomatologie

Consultatia

Prima intalnire cu medicul dentist reprezinta un pas important in redarea zambetului dumneavoastra.

Consultatia clinica stomatologica consta in evaluarea starii de sanatate dentara, realizindu-se dupa un anumit protocol:

 1. va fi intocmita o fisa dentara in care sunt notate toate datele personale, date referitoare la statusul dentar si parodontal din momentul prezentarii. Fisa va consemna de asemenea date referitoare la starea generala de sanatate, daca urmati tratamentele si un scurt istoric al afectiunilor stomatologice;
 2. consultatia implica de asemenea o scurta informare asupra modalitatilor de igiena dentara pe care ar trebui sa le urmati, precum si o evaluare starii de igiena dentara, unde pentru acest aspect in cabinetul nostru beneficiati de o consultare cu camera intraorala putand vedea pe monitor toate aspectele, urmind ca ulterior sa primiti indicatii individuale privind igiena dentara;
 3. stabilirea si explicarea in detaliu a planului de tratament stomatologic;
 4. intocmirea unei liste referitoare la costul tratamentului ce urmeaza a fi efectuat detaliat pentru fiecare procedura;
 5. daca este necesar, efectuarea unui tratament de urgenta, acesta va fi efectuat in prima dumneavoastra vizita in aceeasi sedinta cu consultatia.

Profilaxia

Vino odata la 6 luniin vizita la medicul dentist pentru a evita o multitudine de probleme!
Afla cum te poate ajuta profilaxia stomatologica prin cateva proceduri simple si complet nedureroase!

Profilaxia stomatologica – terapiile de prevenire a bolilor – reprezinta baza ingrijirii dintilor, si un mijloc de a evita multe dintre neplacerile ce tin de sfera dentara. Beneficiile profilaxiei sunt de ordin medical, dar si estetic – prin indepartarea tartrului si a bacteriilor de la nivelul danturii se va spori comfortul general in cavitatea orala, aspectul estetic se va imbunatati si vom scapa de respiratia urat mirositoare.

In afara interventiilor stomatologice solicitate din motive medicale, profilaxia este recomandata periodic, la fiecare 6 luni.

Procedurile stomatologice de profilaxie includ:

 • Indepartarea placii bacteriene si a petelor;
 • Detartraj supragingival si subgingival;
 • Fluorizare topica;
 • Consiliere nutritionala pentru controlul afectiunilor dentare;
 • Instructaj de igiena orala – tehnici de periaj, folosirea atei dentare si a periutelor interdentare;
 • Sigilare santuri si fosete;
 • Aplicare de agenti desensibilizanti pe dentina;
 • Mentinatoare de spatiu.

Albirea dentara

Cand albul natural al dintilor se pierde, avem la indemana o solutie rapida, confortabila si sigura: albirea dentara!

Albirea dentară este o procedură folosită în stomatologie și în cosmetica dentară.

Cauzele care duc la pierderea albului natural al dinților sunt legate de:

 • Vârsta – odată cu înaintarea în vârstă, dinții se mai închid la culoare;
 • Alimentație – consumul frecvent de alimente și băuturi colorate favorizează colorarea dinților;
 • Tratamente cu anumite medicamente în exces determina apariția petelor pe dinți;
 • Fumatul;
 • Tratamente stomatologice incorecte.

Metoda de albire cu LED a devenit populară deoarece se obțin rezultate bune într-un timp scurt, este fiabilă și sigură. Albirea dentară cu LED se realizează cu ajutorul agenţilor de albire care sunt activați de către sursa de lumină produsă de echipamentul LED. În cadrul HClinique puteti beneficia de această metodă de albire dentară, sigură și cu un grad ridicat de eficiență. Tratamentul este total inofensiv dinților printr-o procedură rapidă, confortabilă și sigură, la cel mai competitiv preț de pe piață.

Cat dureaza efectul albirii dentare?

În cazul persoanelor care fumează excesiv, consumă constant băuturi colorate (cafea, vin roșu, ceaiuri, sucuri cu coloranți) sau mâncare care conține coloranți naturali sau artificiali, efectul durează aproximativ 6-9 luni după tratament.

La persoanele care au un regim alimentar sănătos dar și o igiena dentară, albirea poate fi păstrată timp de 12-18 luni. Gradul de albire variază de la caz la caz. În urma procesului de albire dentară poate apărea o temporară sensibilitate care durează pâna la 48 de ore. Studiile clinice au demonstrat că nu au existat îmbolnăviri ale nervului dentar datorate produselor de albire. Albirea dentară realizată cu produse profesionale are un efect protector pentru dinți datorită conținutului perfect dozat de săruri de fluor ce realizează concomitent cu albirea o remineralizare a structurilor dentare.

Metoda de lucru

Procesul de albire cu tehnologia LED se desfășoară de-a lungul a 3 ședințe de câte 20 de minute fiecare. Efectul poate dura si pana la 2 ani, in functie de igiena orala a fiecarui pacient in parte, precum si de obiceiurile sale alimentare. Se folosește un gel special de albire, iar echipamentul LED este folosit pentru a accelera procesul de albire a dinților. Întreaga procedură durează aproximativ 60 de minute, iar rezultatele sunt de opt ori mai bune decât albirea la domiciliu. Tehnologia LED oferă o metodă de albire mai rapidă, mai accentuată, mai puțin iritabilă și de durată.

Efecte:

 • Obținerea culorii albe a dinților;
 • Până la 8 tonuri mai alb;
 • Rapid, comod și eficient;
 • Preț unic;
 • Tratament non-invaziv;
 • Rezultate vizibile de la prima ședință;

Cu numai 3 ședințe a cate 20 minute fiecare, dinții își vor îmbunătăți culoarea intre 2 și 8 tonuri din ghidul culorilor.

Endodontie

Un tratament de canal efectuat corect si la timp te poate salva de extractia unui dinte!

Tratamentul de canal

Consta in indepartarea tesutului vascular nervos (a “nervului”) din canalele radacinilor, urmat apoi de curatarea, largirea si sterilizarea acestor canale si apoi de obturarea lor. Obturatia de canal reprezinta ultima etapa a tratamentului endodontic si consta in sigilarea radacinilor cu materiale speciale, care previn infectiile.

Importanta tratamentului de canal realizat corect in cabinetul dentar este esentiala, deoarece un tratament de canal realizat corect salveaza un dinte, care altfel ar trebui extras si ulterior inlocuit de un implant dentar sau de o lucrare dentara. In ultimii ani, perfectionarea metodelor de tratament endodontic a condus la reducerea numarului de dinti extrasi. Din ce in ce mai multi dinti considerati in trecut compromisi sunt astazi pastrati pe arcada, datorita performantelor obtinute de tratamentele de canal.

Tehnica tratamentului de canal

Cu ajutorul instrumentarului modern se realizeaza o largire mai accentuate a canalului si o curatare net superioara, iar cu noile materiale de sigilare se obtine o obturatie de canal perfect etansa. Lungimea canalului este acum masurata electronic, astfel ca medicul stie exact pana unde ajunge obturatia de canal. Izolarea mai eficienta a dintelui asigura pe termen lung un prognostic mult mai bun, pentru ca nu se produce contaminarea intraoperatorie cu saliva.

In clinica noastra interventiile pentru tratarea canalelor radiculare se realizeaza cu aparatura si cu materiale de ultima generatie: Apex locator, cu ajutorul caruia se masoara exact lungimea canalului, sistem manual si rotativ de largire a canalului, diga dentara etc. Durata tratamentului depinde de starea anterioara a nervului (inflamatie, infectie), dar si de dificultatea interventiei; altfel spus, se poate incheia dupa o singura sedinta sau dupa mai multe, in functie de particularitatile cazului respectiv. Ceea ce urmarim noi este confortul pacientului pe parcursul intregului tratament, lipsa simptomelor ulterioare si obtinerea unei sigilari optime a dintelui, care sa asigure o durata de viata cat mai lunga a acestuia.

Protetica

Atunci cand nu am putut evita pierderea unor dinti, lucrarile protetice ne redau zambetul si increderea de sine!

Protetica dentara este una dintre specialitatile medicinei dentare, care se ocupa cu diagnosticul, planul de tratament, reabilitarea si mentinerea functiei orale, confortul, aspectul si sanatatea pacientilor carora le lipsesc dinti.

Tratamentele protetice sunt un mijloc de a reface functiile sistemului stomatognat: fizionomica, masticatorie, fonetica, de deglutitie si de automentinere. se realizeaza in cazul in care acestea sunt afectate de:

 • distructii coronare masive
 • tratamente anterioare nereusite
 • edentatii (lipsa unuia sau a mai multor dinti)

Terapia protetica poate fi

Fixa (coroana sau punte dentara):

 • metalo-compozita;
 • metalo-ceramica;
 • integral ceramica;
 • ceramica pe schelet de zirconiu (cea mai estetica si biocompatibila restaurare dentara).

Mobila (proteza):

 • conventionala acrilica;
 • scheletizata (cu mai multe variante).

Chirurgia dento-alveolara

Atunci cand un dinte nu mai poate fi salvat, apelam la chirurgia dento-alveolara!

Chirurgia dentara presupune efectuarea unor manopere incepand cu extractia dentara si continuand cu manopere mai complicate cum ar fi: rezectia apicala (extirparea granuloamelor dentare), odontectomia (extractia unui dinte intraosos, care nu a erupt normal), chistectomia (indepartarea chisturilor dentare), regularizarea creastei alveolare, remodelarea danturii prin implanturi dentare, tratamentul afectiunilor dento-parodontale. Toate interventiile chirurgicale se realizeaza sub anestezie locala, permitand efectuarea acestora fara durere.

Tratamentul bolii parodontale

Dintii sunt fixati in osul maxilar intr-o cavitate numita alveola dentara ancorati de o retea de ligamente parodontale a caror elasticitatea confera dintilor rezistenta la socuri si o fiabilitate crescuta in timp.
Parodontita (boala parodontala) afecteaza atat osul subgingival cat si ligamentele parodontale, care se distrug, antrenand si resorbtia (disparitia) osoasa din jurul dintilor pana cand acestia devin mobili si ajung sa fie extrasi. Tesutul infectat care se formeaza sub gingie erodeaza osul creandu-se astfel defecte osoase care ajung chiar sa lase descoperita radacina dintilor (fara perete osos).
Este foarte important sa intelegem ca aceasta afectiune nu este vindecabila, ci doar controlabila, in sensul ca se pot obtine anumite ameliorari si se poate intarzia evolutia bolii, dar totul depinde de momentul in care pacientul se prezinta la tratament. In cazurile de mobilitate ridicata cand nu se mai poate obtine stabilizarea dintilor acestia pot fi inlocuiti cu implanturi dentare.

Tratamentul parodontitei consta in indepartarea placii bacteriene, a tartrului si a tesuturilor infectate datorita prezentei tartrului prin manopere:

 • detartraj si periaj profesional – indepartarea tartrului cu ajutorul unui aparat cu ultrasunete sau cu instrumente manuale si a placii bacteriene prin periaj profesional
 • operatie cu lambou – o interventie chirurgicala care presupune incizarea gingiei in zonele afectate pentru a permite accesul la tesutului infectat, indepartarea acestuia si a tartrului subgingival prezent la nivelul dintilor.
 • Dupa indepartarea tartrului subgingival si a tesutului de granulatie, in anumite cazuri, defectele osoase ramase(zone de lipsa osoasa) se pot umple cu os artificial(aditie osoasa) acoperit cu membrana de colagen si se pot aplica substante care sa stimuleze regenerarea osoasa si a ligamentelor de ancorarea a dintelui.

Rezectia apicala

Este o manopera chirurgicala care face posibila salvarea unui dinte afectat de granulom dentar prin indepartarea tesutului infectat impreuna cu varful radacinii dintelui care prezinta infectie. La aceasta metoda se recurge cand se constata ca problema nu poate fi tratata prin tratament endodontic medicamentos.
Interventia consta in inlaturarea gingiei in zona radacinii dintelui afectat, se foreaza putin in os pentru a crea o alveola prin care se face extirparea granulomului dentar, dupa care se obtureaza canalele dintelui sau se cimenteaza un pivot si se coase la loc gingia cu fire neresorbabile care se scot dupa 7 zile.

Odontectomia

Consta in extractia a unui dinte crescut inclus si presupune indepartarea osului ce inconjoara dintele pentru a permite acestuia sa iasa dupa care se procedeaza ca si la o extractie normala. Dupa extractie se face o sutura cu fire neresorbabile care se scot dupa 7 zile. Cele mai frecvente cazuri sunt intalnite la molarul de minte.

Chistectomia

Este o interventie similara rezectiei apicale dar de o amploare mai mare, chisturile avand dimensiuni mai mari decat granuloamele. Implica adesea rezectia radacinilor dintilor interesati odata cu extirparea continutului chistic. Chistul dentar este o infectie la nivelui dintelui care e trecut deja de faza incipienta de granulom si poate cauza diferite probleme daca nu este detectat la timp: se infecteaza cauzand umflaturi sau durere, preseaza dintii vecini si creaza un disconfort in cavitatea bucala. Dupa extirparea chistului se face o sutura cu fire neresorbabile care se scot dupa 7 zile.

Regularizarea creastei alveolare

Uneori creasta alveolara prezinta proeminente accentuate, ascutite, acoperite de mucoasa subtire, aderenta, dureroasa la presiune, nu ofera o stabilitate corespunzatoare protezelor datorita lipsei de adaptare. Aceste proeminente se datoreaza extractiilor traumatizante, sau cel mai adesea, neregularizarii marginilor alveolei, a septurilor interdentare sau interradiculare. In vederea protezarii in aceste cazuri este necesara realizarea regularizarii crestei alveolare manopera ce consta in excizarea acestor proeminente osoase.

Estetica si Cosmetica stomatologica

Un zambet perfect este accesoriul ideal!
Acum exista numeroase solutii pentru refacerea estetica a danturii dumneavoastra!

Cosmetica si estetica sunt discipline ale medicinii dentare care redau zambetul natural al unei persoane, imbunatatindu-i imaginea si respectul de sine, redandu-i starea de bine in ansamblu. Este ideala pentru pacientii ce-si doresc dinti sanatosi, bine aliniati, de o forma cat mai apropiata de perfectiune si, nu in ultimul rand, mult mai albi. Noile tehnologii permit refacerea zambetului natural si accesibil. Cu toate acestea, nu uitati ca imaginea genereaza succesul, iar o imagine frumoasa devine perfecta cu un zambet perfect.

Metodele pe care vi le punem la dispozitie pentru refacerea zambetului dumneavoastra sunt:

 • fatete din portelan (inclusiv pentru cazurile de discromii);
 • obturatii fizionomice – plombe invizibile;
 • lucrari de portelan pe zirconiu si integral ceramice (pentru cei care isi doresc reconstituirea celui mai natural zambet posibil);
 • alte tratamente de cosmetica dentara cum ar fi · reconturarea gingiilor · alungirea coronara · incrustratiile si bijuteriile dentare standard sau personalizate
 • Snap-on-Smile- metoda cosmetica de refacere a zambetului total non-invaziva.

Fatetele

Fatetele sunt cele mai estetice lucrari dentare. Atunci cand dintii din fata sunt foarte patati, ciobiti, fisurati, fracturati, spatiati sau de forme neplacute putem folosi cu succes fatetele dentare.

Coroane si punti

Daca dintii sunt ireversibili compromisi, cand coroanele sunt fracturate sau distructia este foarte mare, cand culoarea este cu totul inacceptabila sau forma lasa mult de dorit, ei pot fi imbracati de catre medic in coroane total fizionomice din portelan cu sau fara suport metalic. Lipsa anumitor dinti poate fi inlocuita prin punti dentare sau coroane pe implanturi.